Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Alternativa per Subirats vol que l”Eixample de Lavern” tingui un procés participatiu

Alternativa per Subirats vol que l”Eixample de Lavern” tingui un procés participatiu

Demanen replantejar el Pla Parcial de l’Eixample de Lavern, que preveu la construcció de més d’un centenar d’habitatges i una escola en un nucli de 400 veïns.

Des d’Alternativa per Subirats-CUP recorden que a demanda seva es va ampliar a tres mesos el termini d’al·legacions per l’aprovació del Pla Parcial anomenat “eixample de Lavern” on es projecta la construcció de 101 habitatges i crear una zona d’equipaments escolars segregada de l’actual i marginada al costat de la carretera. Per un nucli de poc més de 400 habitants, un creixement com aquest té un impacte enorme però des l’equip de govern format per 5 regidors del PDeCat, expliquen des d’Alternativa per Subirats, no sembla que sigui un tema important. Durant el darrer ple, davant de les queixes rebudes, l’alcalde Pere Pons va insinuar que potser es podia allargar el període d’al·legacions.
Des de l’APS-CUP pensen que aquesta mesura és insuficient i demanen que s’aturi el procés iniciat i que s’obri un procés de participació per assentar les bases del desenvolupament urbanístic del sector de l’eixample, on es puguin posar sobre la taula propostes alternatives al que planteja aquest Pla Parcial i s’obri la possibilitat que s’aprovi en referèndum abans de passar-lo al Ple. L’interès per urbanitzar no té perquè estar renyit, diuen, amb urbanitzar pensant en la gent que viu al poble i els qui hi aniran a viure.
Finalitzen dient que ara es te l’oportunitat de revertir mancances dels pobles i construir un barri d’acord al que és un nucli com Lavern i no una còpia de qualsevol nova urbanització de cases unifamiliars i carrers pensats per aparcar cotxes, sense places ni espais de joc i relacions socials com a espais centrals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: