Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

4.000 nens i joves a la trobada Vèrtex

Més de 4.000 infants, joves i monitors de centres d’esplai celebraran els 60 anys de la Fundació Pere Tarrés a Vilafranca.

La trobada, anomenada Vèrtex, es fa per commemorar els 60 anys dels primers centres organitzadors de colònies de la Fundació Pere Tarrés. Reunirà a Vilafranca més de 4.000 nens i nenes i joves, acompanyats pels seus monitors, i uns 200 voluntaris i voluntàries durant el cap de setmana del 14 i 15 d’abril. Sota el lema ‘L’esplai multiplica’, la trobada servirà perquè els membres dels esplais constatin que formen part d’un moviment molt gran.

El president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés Xavier Nus ha explicat en la roda de premsa de presentació de Vèrtex que Vilafranca ja va ser ciutat amfitriona de la trobada anual de joves, la Trocajove, l’any 2016. L’experiència va ser positiva i, a més, es dona la circumstància que va ser a Vilafranca on es van organitzar les primeres colònies a Catalunya després de la Guerra Civil. Nus ha insistit en el fet que la trobada posarà en valor la tasca dels esplais i constatarà la potència del moviment.

La trobada a Vilafranca reunirà nens, nenes i joves d’entre 6 i 18 anys per primer cop. L’eix temàtic de Vèrtex serà l’educació en valors i els participants treballaran aquest concepte en funció dels grups d’edat.

Els més petits treballaran l’àmbit de la persona; els mitjans, el grup; i els grans, l’entorn.

L’acte central de diumenge comptarà amb activitats durant tot el matí, els parlaments institucionals, la cloenda i el dinar.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca Miquel Medialdea destaca que Vilafranca està preparada per acollir un esdeveniment d’aquesta envergadura i que, a banda del propi ajuntament a través dels seus serveis, escoles i entitats col·laboren perquè tot surti bé. Medialdea destaca també la tasca dels esplais en el reforç dels valors de la ciutadania.

El Grup d’Esplai Parroquial de Vilafranca, el GEP, és un dels prop de 200 centres d’esplai federats al MCECC de la Fundació Pere Tarrés, l’entitat de lleure més gran de Catalunya.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: