Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots volen iniciar la temporada consolidant la colla i sense posar data al castell de 9

El principal objectiu de la colla aquesta temporada és ampliar la massa social, per tal de poder assegurar una bona base de castells de 8 que permeti consolidar els de 9.

La presidenta dels Xicots de Vilafranca, acompanyada d’un dels caps de colla i dels responsables de canalla i pinyes, han ofert una roda de premsa per tal d’explicar com han plantejat aquesta temporada 2018 que tot just comença.
Esther Vicente ha repassat el calendari social de la colla, que té el seu primer acte aquest dissabte a Les Cabanyes amb el lliurament del ninot del Sarafin a la Fundació Mas Albornà. Vicente ha recordat que aquesta figura els va acompanyar al llarg de tots els actes del 35è aniversari l’any passat i que no volien llençar-lo.
Posteriorment hi haurà el dia 21 d’abril l’activitat pluja d’enxanetes, amb la qual es vol animar els més petits a acostar-se a la colla; la cursa Lluís Barrera el dia 13 de maig o la Festa del Bestiari i Mercat Firal d’època que se celebra el 28 de juliol.
Pel que fa als castells, Quico Murillo, un dels dos caps de colla dels Xicots, ha comentat que tenen 31 actuacions previstes aquesta temporada, que han dividit en tres etapes. Una primera fins a la Granada, una segona fins a la Festa Major de Vilafranca i la darrera amb el Concurs i la diada del Roser.
La primera actuació oficial serà el 8 d’abril a Altafulla, i la primera a Vilafranca el 22 d’abril al Parc de Sant Julià.
Pel que fa a objectius per aquesta temporada 2018, Murillo comentava que evidentment no renuncien als castells de 9, però que no es volen marcar una data per arribar-hi. El més important per ells és consolidar la massa social de la colla, que els ha de permetre avançar en la resta d’objectius.
En aquest sentit, una de les responsables de l’equip de canalla, la Jenifer Jiménez; i un dels responsables de l’equip de pinyes, Gerard Atmetller, remarcaven també aquest voluntat de treballar amb la massa social de la colla per tal de créixer i renovar d’una banda la canalla i potenciar les pinyes per després poder fer castells més grans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: