Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots reconeixen Carme Grases per la seva dedicació a la promoció de la cultura catalana

Diumenge al matí el local dels Xicots , Cal Noi-Noi, acollia la quarta edició de l’homenatge Carme Alomà a les Heroïnes Anònimes per tal de reconèixer persones individuals per la seva tasca.

En aquesta ocasió, com explica la presidenta dels Xicots, Esther Vicente, el reconeixement era per Carme Grases, que ha dedicat tota la seva vida a la promoció de la cultura catalana i més en concret de les sardanes.
L’acte es va iniciar amb dues conferències, una de Víctor Rodríguez, membre de la Confederació Sardanista de Catalunya, que va parlar de la història de la sardana en general, i després Gemma Santacana, néta de l’homenatjada, antiga castellera dels Xicots i membre de la Confederació Sardanista de Catalunya va parlar de la trajectòria de Carme Grases.
En acabar, tot just davant del local dels Xicots, es va fer una petita ballada de sardanes amb la Cobla Catània i Dansaires del Penedès.
Com recorda Vicente, cada any s’ha buscat fer un acte més complert.
Aquesta activitat s’emmarca dins dels actes que es fan a Vilafranca al voltant del dia de la dona. La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, comentava que aquest tipus de reconeixement són importants, i més si els promouen entitats.
La jornada va finalitzar amb l’actuació castellera femenina de la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Barcelona i els Xicots de Vilafranca.
Els vilafranquins van acabar descarregant, dins del local a causa de la pluja, el 4 de 6, el 3 de 6 i el 5 de 6.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: