Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vaga del 8 de març té un seguiment irregular a Vilafranca i comarca

La majoria de l’aturada s’ha fet al voltant de les franges de dues hores que convocaven els sindicats majoritaris, amb concentracions a les 12 i la 1 del migdia a la plaça de la vila de Vilafranca.

Al punt de les 12 del migdia, i convocades per els sindicats UGT i CCOO, més de dues-centes persones s’han concentrat a la plaça de la Vila de Vilafranca per mostrar el seu rebuig a la situació actual que en el món laboral viuen les dones, però que de retruc repercuteix en tots els àmbits de la vida.
Des d’UGT, Inés de Mena comentava que el fet d’haver convocat dues hores d’aturada en diferents torns és per fer visible les dues hores de més que treballen les dones un cop acabada la seva jornada en les feines de la casa, que encara avui recauen de manera majoritària en elles.
A més, de Mena explica que també hi ha una raó econòmica davant el fet que les dones cobren menys que els homes per la mateixa feina. Per això s’ha convocat una aturada de dues hores que no repercuteixi tant en el seu sou a final de mes.
Des de CCOO, Miquel Escobar ha remarcat el fet de la bretxa salarial que fa què una dona, per la mateixa feina i hores, acabi cobrant menys que un home.
Escobar ha insistit que aquesta aturada d’avui és feminista, però que al mateix temps està totalment justificada per la precarietat laboral general que pateixen els treballadors.
Des dels sindicats comenten que en moltes empreses els treballadors i treballadores pacten quina franja horària fan l’aturada. El cert però, és que a quarts de 12 del migdia la majoria de comerços del centre de Vilafranca estaven oberts i no hi havia gaire signes de suport a l’aturada. Comentar que la farmàcia Bosch és la que està de serveis mínims avui, amb motiu d’aquesta convocatòria de vaga.
D’altra banda, a la una del migdia a la mateixa plaça de la vila s’ha fet una altra concentració convocada per l’assemblea per la vaga feminista, on han participat prop de 500 persones. S’hi ha llegit un manifest que han estat elaborant durant tot el dia en els tallers que s’han fet a la plaça.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: