Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El suport al comerç i el plantejament de nous reptes, en la jornada sobre gestió exitosa

Amb el lema de “Enlaira el teu comerç: tipus de gestió exitosa”, es proposava des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca aquesta jornada de treball en forma de taula rodona.

L’obertura va anar a càrrec del tinent d’alcalde coordinador de l’àrea de desenvolupament econòmic i projecció exterior de l’Ajuntament, Joan Manel Montfort; i la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta.
Montfort comentava què qüestions com el comerç electrònic i la col·laboració entre administracions i sector privat són dos temes importants sobre els quals cal parlar-ne. En relació al suport al comerç, el regidor comenta que ja es van moltes coses, però que sempre es pot millorar. Vilafranca té un centre comercial potent, que ha aguantat bé la crisi. Montfort explica que dels 834 establiments de l’any 2008, actualment n’hi ha 817; el que referma des del seu punt de vista aquest teixit comercial ferm.
Tot i això, també és conscient que el sector ha patit molt amb la crisi, i que cal treballar plegats.
Per la seva banda, la directora general de Comerç de la Generalitat posava en valor l’activitat comercial com a molt important per el país, però també per les ciutats.
El comerç forma part del model de ciutat, i en aquets sentit la col·laboració público-privada és una necessitat.
Després va ser el torn de presentar alguns exemples primer del comerç de proximitat i la seva presència o no en el comerç electrònic. Concretament es presentaven propostes d’una botiga de bacallà del mercat de Rubí, una òptica de Terrassa i una botiga d’objectes de regal de Tarragona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: