Dimecres, 26 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nois i noies de cicle superior de primària improvisen versos tot cantant a la Corrandescola

El proper dimarts a les deu del matí se celebrarà a l’Auditori municipal de Vilafranca la 6a edició del Corrandescola a Vilafranca.

Aquesta activitat convida els alumnes de cicle superior a treballar la llengua oral, el cant com a solista i la posada en escena a través del glosar. La ‘glosa’, també anomenada ‘cançó improvisada’ o ‘corrandes’, es pot definir com una activitat comunicativa tradicional, de caràcter lúdic i basada en conversar mitjançant l’intercanvi de versos cantats de forma improvisada.

Per portar-ho a terme, mestres de música i de català de Cicle Superior de les escoles inscrites s’han format amb Mònica Calaf, la mestra de música de l’Escola Estalella i coordinadora de l’activitat a Vilafranca, i Albert Casals, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i impulsor de la introducció de la glosa a l’escola.

El dia l’espectacle, una selecció d’alumnes de les diverses escoles de Vilafranca implicades sortiran a l’escenari de l’Auditori a demostrar les seves habilitats com a glosadors. Se’ls proposaran diverses proves –que els alumnes no coneixeran prèviament– i d’aquesta manera els nens i nenes hauran de demostrar la seva capacitat d’improvisar versos inventats i construïts sobre una melodia treballada a l’escola.

L’espectacle serà conduït per dos dels corrandistes de més renom al nostre país, Carles Belda i Sílvia Ampolla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: