Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos finalitza els actes de commemoració del 8 de març amb una xerrada sobre dones pilots

La voluntat d’acabar els actes al Ciarga era lligar la recuperació de la memòria històrica amb el Dia de les dones.

El passat diumenge acabaven els actes programats a Santa Margarida i els Monjos per commemorar el Dia Internacional de les Dones. La primera de les activitats s’iniciava a dos quarts d’11 del matí amb una caminada per la igualtat amb sortida des de la plaça Pau Casals. El conjunt d’actes del passat 11 de març estaven pensats per fer visible que sense els homes la igualtat mai serà possible i que els infants també són una peça clau en aquesta lluita.

La caminada finalitzava al Ciarga, Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria, on començava a ¾ de 12 del migdia la xerrada “Dones i aviació: Pepa Colomer i Dolors Vives” a càrrec dels expilots Pere Vilalta i Lluís Corominas. L’emplaçament per tancar els actes de commemoració del 8 de març va ser escollit amb la voluntat de lligar la recuperació de la memòria històrica amb el Dia de les dones.

El pilot retirat, Pere Vilalta, va ser un dels ponents de la xerrada i es va centrar més en parlar de la Pepa Colomer, la primera dona en arribar a pilot professional. Vilalta va explicar com va contribuir Colomer a la defensa dels drets de les dones.

Lluís Corominas va parlar de Dolors Vives però també va voler deixar clar l’important paper que van tenir les dones en general dins el món de l’aviació. Paral·lelament a aquesta xerrada es duien a terme diversos tallers infantils amb perspectiva de gènere gràcies als monitors i monitores de l’Esplai El Vesper. La vetllada va acabar amb un concert-vermut amb música en viu a càrrec del grup “Crom Acústics”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: