Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Gran Penedès modera la creació d’ocupació i creix al voltant del 2%

Els quatre semestres precedents han estat favorables i han marcat una tendència positiva a la demarcació integrada per l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

L’economia del Gran Penedès -que sempre sol anticipar-se al cicle del país- ara revela un cert estancament i es modera la creació d’ocupació amb un creixement del 2%. Aquesta és una de les conclusions principals de l’informe FEGP de conjuntura econòmica del segon semestre del 2017, que s’ha presentat aquest dimecres a l’Enològica.

En termes d’ocupació, la tendència a l’alça a l’Alt Penedès se suavitza respecte als semestres anteriors i registra un creixement del 2,8% i del 2,1%, el tercer i quart trimestre de l’any, el que situa a la comarca en el 31è lloc del rànquing comarcal. L’Alt Penedès és la comarca que registra una major caiguda en el nombre de persones aturades durant aquest període, del 10,4%, i està en la 9a posició en el rànquing comarcal.

Un altre aspecte destacat que apunta l’informe és l’estancament de la temporalitat dels contractes, assentant comportaments que es van generalitzar amb la crisi econòmica i que no canvien tot i el creixement econòmic.

D’altra banda, pel que fa al comportament dels diferents sectors, la reindustrialització que s’ha produït a l’Alt Penedès des del 2013 ha servit per contrarestar els efectes de la crisi però es constata la necessitat de mà d’obra i la manca d’estoc.

En matèria de sinistralitat laboral, l’Alt Penedès és la comarca penedesenca que aporta el comportament positiu, amb una reducció del 3,9% dels accidents laborals i també de la incidència de la sinistralitat sobre l’ocupació.

L’Informe FEGP de Conjuntura Econòmica compta amb el suport de CaixaBank, la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf, i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: