Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Eulàlia Lledó parla del llenguatge inclusiu en la conferència institucional del Dia de la Dona

Alguns dels recursos per parlar inclusivament són les dobles formes que ja es feien servir fa milers d’anys.

Aquest dimecres al vespre, l’Escorxador acollia l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones tractant els canvis i els recursos per un llenguatge inclusiu. L’encarregada de pronunciar aquesta conferència era l’escriptora i doctora en filologia romànica, Eulàlia Lledó. La ponent explicava que tot plegat és tan senzill com recordar, quan estem parlant, que les dones existeixen.

 

Segons, Eulàlia Lledó, el llenguatge està en constant canvi però afirma que molts dels recursos del parlar inclusiu, com poden ser les dobles formes, ja existien fa milers d’anys.

 

La conferència institucional és un dels plats forts del programa d’actes per celebrar el Dia Internacional de les Dones i pretén reclamar i donar visibilitat a totes les dones. Enguany, tractant la importància del llenguatge en aquesta causa.

Abans de començar la xerrada d’Eulàlia Lledó, la periodista vilafranquina Eva Hidalgo va llegir el manifest. Un manifest que demanava frenar la desigualtat entre sexes i que reivindicava els drets de les dones com poden ser la conciliació familiar o tenir accés més fàcilment a càrrecs superiors en l’entorn laboral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: