Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Diumenge, l’Auditori serà una explosió de colors amb la interpretació de Les Danses de Galanta

Diumenge, l’Auditori serà una explosió de colors amb la interpretació de Les Danses de Galanta

L’Orquestra de Cambra del Penedès comptarà amb 42 músics dalt de l’escenari, per oferir aquest recorregut per els diferents colors de l’orquestra.

L’Orquestra de Cambra del Penedès, resident a l’Auditori Municipal de Vilafranca, ens proposa un programa un repertori que recorre diverses èpoques però amb un punt en comú molt definit: els colors de l’orquestra.
El concert començarà a les 7 de la tarda amb Beethoven, gaudint d’una peça rarament interpretada, l’Obertura Leonora 1, que va compondre originalment com a possible introducció a la seva òpera Fidelio. Beethoven utilitza una instrumentació sòbria i amb passatges d’un detallisme i imaginació gairebé revolucionària.
Continuarem amb Les Hèbrides de Mendelssohn que és segurament la seva peça més coneguda i, merescudament, ja que, en poc mes de 10 minuts, sintetitza a la perfecció les virtuts i recursos de l’orquestra clàssica en el període romàntic. Amb els mateixos recursos que els que feien servir Mozart o Haydn, crea una atmosfera descriptiva i uns tons cromàtics innovadors.
L’escriptura orquestral va evolucionar molt ràpidament des del primer romanticisme fins a meitat del segle XX, creant una paleta i registre de colors i d’efectes sonors amplíssim. Un dels compositors que va emprar amb magisteri aquesta paleta sonora va ser Kodály, que va demostrar un domini del colorisme orquestral en una de les obres virtuoses per excel·lència: les Danses de Galanta, que serà l’obra que clourà el concert.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: