Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La biblioteca de Sant Sadurní col·labora amb el projecte Labdoo de donació de portàtils

La biblioteca de Sant Sadurní col·labora amb el projecte Labdoo de donació de portàtils

L’objectiu és fomentar la solidaritat entre els pobles i la sostenibilitat del nostre planeta.

Conjuntament amb la resta de biblioteques i bibliobusos de l’Alt Penedès i el Garraf, la biblioteca municipal Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní s’adhereix al projecte Labdoo.org com a centre de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes amb l’objectiu de fomentar la solidaritat entre els pobles i la sostenibilitat del nostre planeta. La Biblioteca va organitzar el passat 21 de febrer una xerrada informativa per donar a conèixer la iniciativa.
Des de la biblioteca es convida a les persones que disposin d’ordinadors portàtils o tauletes en desús i que encara funcionin a donar-los perquè, un cop sanejats, puguin anar a centres educatius d’arreu del món, amb carències d’aquests materials.
Aquesta acció no suposa cap cost econòmic ni mediambiental, tot ajudant a reduir el nivell global d’escombraries electròniques i a la vegada contribuint a la causa educativa d’infants i joves als quals se’ls facilitarà l’accés a les tecnologies de la comunicació i la informació.
Els portàtils o tauletes s’han de lliurar al Punt de recollida Labdoo, i estudiants de diversos centres educatius fan els tallers de sanejament dels portàtils, tot instal·lant-hi un programari educatiu que engloba totes les àrees principals de la ciència, per a totes les edats i per més de 100 idiomes.
Els donants estan informats, en tot moment, de l’estat del dispositiu lliurat i podran conèixer fins a quina escola i a quin país del món ha arribat el seu acte solidari.
Labdoo.org és una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada pel vilafranquí Jordi Ros-Giralt, entre altres col·laboradors, que permet fer arribar portàtils en desús carregats amb aplicacions educatives a escoles d’arreu del món, de manera distribuïda i sense generar emissions de CO2 addicionals al planeta.
Des de la seva fundació, i gràcies a la col·laboració de milers de persones, la plataforma ha anat creixent, actualment servint portàtils a més de 1036 escoles ubicades a més de 120 països, disposant de més de 220 punt de recollida repartits en els 5 continents i beneficiant a més de 295.000 estudiants d’arreu del món.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: