Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca supera per primer cop els 40.000 habitants

La capital de l’Alt Penedès ha tancat el padró a 1 de gener de 2018 amb 40.479 habitants, superant per primera vegada la barrera dels 40.000 que feia anys que fregava.

L’alcalde Pere Regull, acompanyat del tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, han presentat aquesta dada posant de relleu que és un creixement equilibrat.
Aureli Ruiz comentava que des de 1900 Vilafranca ha anat creixent en habitants, i que en aquest darrer any tot i la tendència generalitzada a la baixa arreu, la vila ha crescut en 700 habitants i posava de rellevància el fet que és un creixement que es reflecteix a tots els barri de Vilafranca.
Entrant al detall de les xifres, Ruiz apuntava que hi ha lleugerament més dones que homes a la població vilafranquina, i també destacava que la població estrangera representa el 13% del total, un percentatge que any a any ha anat baixant. Tot i això, Vilafranca té veïns de 86 nacionalitats diferents i provinents dels cinc continents. El barri més poblat continua sent el del Poble Nou.
Una altra dada que han posat en relleu els responsables municipals és la constatació de l’envelliment de la població. La mitjana d’edat ha passat de 2008 a 2018 de 39 a 41 anys; el nombre de persones grans empadronades a la vila ha crescut també en els darrers anys i actualment els majors de 65 anys representen el 17’5% de la població; i els naixements continuen anant a la baixa.
Amb aquestes dades, apuntava Ruiz, l’ajuntament està també replantejant els serveis que ha d’oferir als ciutadans.
Finalment Pere Regull comentava que aquesta dada de prop de 40.500 habitants és importants, ja que és reflex també un dinamisme a tots els nivell de la vila. Tant a nivell econòmic, com cultural, esportiu i social. També posava en relleu el fet que Vilafranca creix de manera equilibrada, podent oferir els serveis necessaris per aquest augment de població i deixant clar que és una població atractiva.
Regull destacava també que al llarg de 2017 s’havien registrat 156 noves iniciatives empresarials a la vila, mostra del dinamisme econòmic; i que malgrat algunes mancances l’aposta per fer de Vilafranca una població atractiva estava donant els seus resultats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: