Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’han presentat els programes de suport de la Diputació en l’àmbit d’atenció a les persones

A l’acte hi assistia també el vicepresident 4t i president de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Jordi Bosch.

La vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, ha presentat a la sala dels presidents del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, els projectes, programes i ajuts desplegats per part de la Diputació als ajuntaments i al Consell Comarcal de l’Alt Penedès en l’àmbit de l’Atenció a les Persones.

Meritxell Budó va presentar el quadre resum que la Diputació ha editat per lliurar-lo a tècnics i càrrecs electes on s’expliquen tots els programes de suport de la Diputació de Barcelona en l’àmbit d’atenció a les persones. Hi ha àmbits de suport econòmic, de suport tècnic i també recursos materials. Tot plegat marcat amb uns objectius que tenen l’horitzó en l’any 2020. Per posar alguns exemples parlava de la teleassistència domiciliària. Actualment a tota la demarcació hi ha 60.000 usuaris d’aquest servei i es vol arribar a les 100.000 persones el 2020.  En aquest servei també s’ha presentat un aspecte innovador, que són els dispositius de seguretat de teleassistència, per determinades persones que necessiten una vigilància més acurada.  Budó també ha parlat de l’increment dels ajuts als grups de suport emocional i ajuda mútua mitjançant el programa Respir, o de l’aposta pel programa d’arranjament d’habitatges de gent gran que també s’amplia a persones amb discapacitats. En relació a aquest programa ha explicat que l’any 2017 es van dur a terme accions de millora en 28 habitatges de 5 municipis l’Alt Penedès. Altres programes inclosos en el catàleg de la Diputació són, per exemple els programes de dinamització de la gent gran o els punts de suport jurídic per problemàtiques d’habitatge.

El president de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Jordi Bosch, va agraït la visita de la vicepresidenta de la Diputació, tot i assenyalant que els ajuts d’aquest organisme reverteixen a les famílis en casos d’urgència social com els de pobresa energètica, o ajuts de lloguer. També va destacar que alhora permeten treballar projectes de previsió com l’actual redacció de la diagnosi de la salut mental a l’Alt Penedès que s’està acabant d’elaborar amb el suport de la Diputació.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: