Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El PSC denuncia que s’ha deixat perdre una important inversió privada al Castell de Can Ferrer

El PSC denuncia que s’ha deixat perdre una important inversió privada al Castell de Can Ferrer

A través d’un comunicat, els socialistes expliquen que les desavinences entre el PDeCAT i ERC han provocat també la pèrdua d’importants contraprestacions per a la vila.

Des del PSC recorden que l’octubre de 1985, estant ells al govern municipal, s’havia aconseguit la cessió gratuïta de Can Ferrer del Mas per part dels germans Segura Viudas. En aquell moment, els dictàmens de què disposava l’Ajuntament afirmaven què el conjunt tenia la consideració de ruïna total.
Van passar molts anys abans que no es fes una actuació. En la legislatura 2004-2007, es van invertir més de 700.000€ per salvar l’actual edifici. Posteriorment, la no reedició del pacte de govern entre CIU i ERC, va fer abandonar aquest projecte fins a l’actualitat. El resultat és que, actualment, aquest espai és un cau de conflictes per al barri.
Ara hi ha la possibilitat de fer una concessió pública d’aquest equipament perquè, a través d’un concurs públic, un inversor privat estableixi un recinte educatiu, fent-se càrrec de tota l’obra de construcció i millora, construint també un auditori que es podria posar a disposició de la vila en horari no lectiu.
Les desavinences de l’actual govern d’ERC i PDECAT sobre la qüestió, apunta el PSC, han provocat que es denegui aquesta opció. El PSC lamenta que s’hagi tancat la porta a aquesta inversió, sense haver fet una avaluació més a fons de les possibilitats que oferia aquesta iniciativa per a la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: