Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El professor de l’ESCAC Daniel Jariod qüestiona les adaptacions de Hamlet

El documentalista i professor de l’ESCAC i l’UB ho va dir aquest dilluns passat en una xerrada a la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca.

Es tracta d’una conferència que s’emmarca dins el projecte Aula de Cinema, una iniciativa conjunta entre la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya.

L’Aula de Cinema és un projecte que vol difondre la cultura cinematogràfica entre els ciutadans, promoure el rol de les biblioteques públiques com a equipament cultural de proximitat que treballa per a l’accés universal a la cultura i donar visibilitat a les activitats de la Fundació ESCAC. En els darrers anys, les biblioteques han fet un esforç notable per crear col·leccions de cinema actualitzades i de qualitat que reforcen el fons documental de llibres, revistes i música, entre altres, de bandes sonores.

Mitjançant una sèrie de conferències programades a diferents Biblioteques de la xarxa, pretén fomentar el gust pel cinema del públic i acostar-los el procés de creació d’una pel·lícula. Les conferències les imparteixen professors en actiu de l’Escola així com directors sorgits d’aquesta amb pel·lícules estrenades comercialment. En aquesta ocasió, el professor Daniel Jariod, va aprofitar per defensar la vessant humanista del cinema, més enllà de la seva missió d’entretenir a l’espectador.

Dins aquesta mateixa iniciativa, la biblioteca Torras i Bages ha programat la xerrada “Primeras partes siempre fueron buenas” amb Liliana Torres, directora de Family Tour i professora a l’ESCAC, aquest divendres 16 de febrer a les 10 del matí. També es farà la conferència “Guions i Llibres” el proper 19 de març a les 7 de la tarda i  anirà a càrrec del també professor de l’ESCAC, Daniel Agudo.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: