Dimarts, 4 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola introdueix canvis en la concessió de subvencions per a facilitar-ne la tramitació

Olèrdola introdueix canvis en la concessió de subvencions per a facilitar-ne la tramitació

PDeCAT i ERC reclamen que per a les entitats sigui més fàcil justificar la part de les seves despeses que no es subvencionen.

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat modificar el pla estratègic de subvencions 2016-2018 i les basses que regulen la concessió de les subvencions a entitats per fomentar projectes de cultura, esports i matèria social. Per unanimitat, el plenari també acordava crear el registre municipal d’entitats d’Olèrdola.
La regidora de cultura, Arantxa Torres, explicava que el registre d’entitats era un instrument òptim per a regular la base de dades que l’Ajuntament té amb la informació de les entitats del municipi.
La modificació del pla estratègic de subvencions es va aprovar amb els vots a favor d’ApO i el PDeCat i l’abstenció d’ERC. Torres exposava que, un cop aplicat el canvi de normativa en la concessió de subvencions durant el 2017, ara es considera oportú incloure alguns canvis com el de contemplar les fires i exposicions que es facin al municipi com un nou eix per a valorar. També s’adapten les quantitats econòmiques i es redueix en 45.000 euros l’apartat de cultura degut a que l’Ajuntament passa a assumir
bona part de les despeses vinculades amb la celebració de festes majors al municipi, com pugui ser la contractació d’orquestres i espectacles, grallers o ambulàncies, entre d’altres. L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, destacava que aquest canvi té el propòsit de garantir la celebració d’aquests esdeveniments populars.
El canvi de les bases genèriques de concessió de subvencions s’aprovava amb els vots a favor d’ApO i els vots en contra d’ERC i PDeCAT.
El ple també va aprovar el padró municipal d’habitants. En data d’1 de gener de 2017, estaven inscrits a Olèrdola 3.565 habitants. ERC feia notar que s’havia registrat un augment de l’1%. Les dones representaven un 48’8 % de la població i encara s’està per sota de la xifra de l’any 2014, que era de 3.579 habitants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: