Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nova concentració per exigir la llibertat dels presos

Centenars de persones es van tornar a manifestar divendres a la plaça de la Vila de Vilafranca exigint la llibertat dels presos polítics.

Des que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez van entrar a la presó el passat 16 d’octubre, han estat moltes les manifestacions pel seu alliberament. La darrera va ser aquest divendres passat, el dia que feia quatre mesos de l’empresonament del president d’Òmnium i del líder de l’ANC.

Una concentració que va comptar amb la nombrosa presència de centenars de persones, amb presència també a peu de plaça de l’alcalde i la majoria del consistori de l’ajuntament de Vilafranca.

La coordinadora de l’ANC, Esther Güell, assenyala que ara més que cal cal no oblidar que 4 persones continuen a la presó per les seves idees polítiques i que no s’ha d’afluixar.

Per la seva banda el president d’Òmnium Cultural Alt Penedès, Jordi Parellada, demana constància a la ciutadania i unitat als polítics per superar la situació.

Els representants de les dues entitats a Vilafranca i la comarca van adreçar unes paraules al públic que mostrava pancartes demanant la “llibertat dels presos polítics catalans ara”. Desprès els músics del Penedès van interpretar el Cant dels ocells. Tot seguit la gent va encendre els llums dels seus telèfons mòbils mentre Roser Rojas llegia la carta d’un dels empresonats.

Desprès va ser el torn del cant de l’estaca de Lluís Llach i com sempre es va acabar amb l’himne nacional de Catalunya.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: