Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esquerra reclama polítiques actives en habitatge per part de l’equip de govern de Vilafranca

Representants d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca van convocar la premsa aquest dimarts a la tarda tot just davant de la Casa Feliu, a la Rambla, per tal de parlar de polítiques d’habitatge.

Des d’Esquerra remarquen que és un tema urgent i que demanda respostes actives. El regidor Pere Sàbat recordava què a la vila hi ha més de 1.000 pisos buits, però al mateix temps amb molta gent també que necessita un habitatge.
En aquest sentit, Sàbat reclamava un govern municipal que treballi i s’impliqui en temes d’habitatge.
Una demanda que passa per planificar a llarg termini, i no fer pedaços, en política d’habitatge. Reclamen des d’ERC un pacte de ciutat en habitatge que permeti planificar a 20 anys vista.
Mònica Hill per la seva banda, explicava que el seu grup municipal posava en valor el projecte Vilafranca Inclusió, destinat a la rehabilitació d’habitatges que després es destinen a lloguer social. Un projecte en què s’ocupa a persones que es troben a l’atur i que per tant té una doble funció. Per això, Hill denunciava també que ara mateix els fons de la Diputació per aquest programa s’han esgotat, i que l’Ajuntament no hi destina prou recursos.
En aquest sentit, Pere Sàbat apuntava també què en aquests moments hi ha gent de Vilafranca que vol posar habitatges a disposició per a ser rehabilitats i llogats, i l’Ajuntament no ho pot entomar.
Des d’ERC han recordat també què actualment el preu mig de lloguer d’un pis a Vilafranca és de 550 euros al mes, una quantitat que sovint és inassumible per a molta gent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: