Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC vol explicacions de com està el projecte de noves dependències previst a l’antic hospital

Els republicans proposen repensar l’ús per fer-hi un equipament per a la gent gran.

Un dels projectes destacats del govern per aquest mandat a Vilafranca era la remodelació de l’antic hospital per ubicar-hi dependències de l’ajuntament. Els regidors republicans, Mònica Hill i Pere Sàbat critiquen que a hores d’ara no s’ha presentat cap projecte i no hi ha partida pressupostària prevista pel 2018.

Sàbat ha lamentat l’opacitat que té el govern en general en tots els temes, i en particular en aquest, que el 2016 comptava amb una partida del pressupost d’un milió d’euros, i el 2017 amb una partida de 600.000€, sense que s’hagi fet res i s’hagin donat explicacions. Per aquest motiu ERC demana explicacions al govern de com està el projecte i pregunta si encara hi ha temps per replantejar-lo.

Davant aquesta incertesa ERC demana al govern replantejar l’ús d’aquest equipament i apostar per un equipament per a la gent gran.

Mònica Hill assenyala que aquesta mateixa setmana s’ha anunciat que Vilafranca ha superat els 40.000 habitants. Un 17’5% són persones majors de 65 anys i s’està envellint la població, fet que comportarà haver d’augmentar equipaments i serveis per a la gent gran.

Pels republicans aquesta és una oportunitat per “aprofitar per replantejar el projecte, per analitzar bé quines necessitats té la vila a 20 anys vista i planificar correctament”. És per això que demanen un Acord de Ciutat d’equipaments, per acordar quins són prioritaris i en quines inversions cal apostar. I en aquest espai des d’ERC s’entén que caldria fer-hi un equipament per a la gent gran. En tot cas els republicans consideren essencial l’impuls de l’Acord de Ciutat per traçar una línia d’actuació a llarg termini per la vila pel que fa a equipaments.

 

 

 

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: