Dilluns, 29 de Novembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP “posa en valor l’assemblearisme” per a validar el relleu en la regidoria

La CUP de Vilafranca ha explicat aquest dimecres al matí en roda de premsa com es va fer el relleu de la regidora Maria Ferrerons davant la impossibilitat que pogués seguir exercint el càrrec.

Un relleu que va culminar al ple municipal de gener. El número quatre de la llista era Joan Gilabert, membre actiu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, però l’assemblea general de la CUP, a proposta de l’assemblea permanent, va decidir que fos Marta Raventós, número 5, qui entrés a formar part del plenari de l’Ajuntament de Vilafranca. La decisió ha molestat Gilabert, qui ha acusat públicament la CUP de fer un ús partidista de la PAH. Maria Ferrerons explica els criteris sobre els quals es basava la proposta, entre els quals el fet de mantenir una dona a la regidoria.

La CUP afirma que la decisió sobre el relleu va ser “debatuda, votada i ratificada en assemblea”, a la qual va assistir una quarantena de militants i col·laboradors actius de la candidatura. Segons els representants de la CUP, “l’assemblearisme de base democràtica és un dels principis actius de la Candidatura d’Unitat Popular” i el model que practiquen en la seva gestió interna.

En nom de la CUP, Dani Xavier ha explicat que els membres de la llista electoral de 2015 van signar un codi ètic en què, entre altres coses, s’assumia que “l’assemblea de la candidatura és el màxim òrgan de decisió del projecte polític i se sotmetien a consideració d’aquesta”.
Xavier clarifica, d’altra banda, que la CUP no funciona “per quotes de representativitat”. És a dir, que les persones que accepten anar a la llista no ho fan en nom d’un col·lectiu, sinó per compromís amb el projecte polític.

Finalment, els membres de la formació deixen clar que amb aquesta roda de premsa la CUP vol tancar el tema i seguir treballant per Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: