Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC proposa un seguit de mesures per a protegir el sistema públic de pensions

El PSC de Vilafranca s’ha sumat a la campanya dels sindicats per tal de reclamar la millora de les pensions i ha recollit més de 500 signatures a la vila.

Els sindicats i pensionistes denuncien la pujada del 0,25 % de les pensions quan el nivell de vida, l’IPC, ha pujat al 2018 un 1,2% deixant un any més als pensionistes amb una pèrdua de poder adquisitiu que ja s’està fent permanent. El primer secretari del PSC a Vilafranca, Ramon Zaballa, ha explicat en roda de premsa les polítiques que proposen per a canviar aquesta situació. Unes polítiques que passen per una reforma constitucional.

Per a fer efectives les noves polítiques es necessiten mesures, diuen, com la recuperació del pacte de Toledo, crear un nou estatut de treballadors, treballar per a obtenir una ocupació de qualitat, actuar contra l’ocupació irregular i el frau o fer una llei d’igualtat laboral. També proposen crear un nou impost a la banca i un gravamen a les transaccions financeres que recolliria més de 2000 milions d’euros anuals destinats a reduir el dèficit de la seguretat social. Zaballa ha parlat també a nivell local i de com pot afectar als vilafranquins l’estat actual de les pensions.

El portaveu del PSC de Vilafranca, Joan Tarrida, ha criticat que han estat els governs de dretes de la Generalitat i del Govern espanyol qui han provocat una baixada del poder adquisitiu dels pensionistes. Els socialistes creuen que la millor manera d’obtenir unes pensions dignes és a través del sistema públic i no del privat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: