Dilluns, 22 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Un llibre sobre el primer alcalde d’Olèrdola escollit per sufragi universal, a la II República

Un llibre sobre el primer alcalde d’Olèrdola escollit per sufragi universal, a la II República

La presentació del llibre sobre Josep Raventós i Valldosera es farà el proper 18 de gener en el marc de les festes d’hivern de Moja.

Dins dels actes de les Festes d’Hivern de Moja, el proper dijous 18 de gener a les 8 del vespre s’ha programat al Local Nou l’acte de presentació del llibre “Josep Raventós i Valldosera. Alcalde d’Olèrdola i el context republicà”. El llibre ha estat editat per l’Ateneu Mogenc, amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola, i és obra del Grup de Recerca Històrica de l’Ateneu. En les seves pàgines es repassa la vida i l’acció política de Josep Raventós Valldosera, primer alcalde d’Olèrdola escollit per sufragi universal durant la 2a República. El pròleg del llibre és obra de Lluís Puig, conseller de cultura de la Generalitat cessat en aplicació de l’article 155.
El llibre té com a eix la figura de Josep Raventós, però situant-lo en el context de l’època per així entendre millor la seva activitat. Així, en el llibre també es fa referència a fets rellevants pel municipi com l’inici de l’enllumenat públic durant el període republicà, la visita a Olèrdola de personalitats com Francesc Macià o bé els mètodes de renovació pedagògica aplicats al municipi durant la República.
Raventós Valldosera va néixer l’any 1886 a Cal Míliu de la Barquera i va morir el 17 de juny de 1941 a l’exili. Encapçalant la llista d’ERC, és escollit alcalde en les eleccions de 1931 i és reelegit en les de 1934, sent el primer alcalde d’Olèrdola escollit per sufragi universal.
En un acte d’homenatge realitzat el 17 de juny passat, es va descobrir al barri de Can Torres un monòlit amb una placa, i l’Ajuntament va penjar una fotografia de Raventós Valldosera al saló de sessions, en l’espai que acull les imatges dels alcaldes del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: