Diumenge, 31 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cal Figarot en obres pràcticament tot aquest any amb la idea de fer-lo més visitable

Els treballs s’han iniciat aquesta setmana, i el seu gruix s’hauria de finalitzar en el primer trimestre d’enguany. Al llarg de tot el 2018 però, s’hauran d’anar completant les obres de remodelació.

Aquests dies s’han iniciat les obres a Cal Fagarot, el local d’assaig dels Castellers de Vilafranca. Uns treballs que tenen per objectiu fer el local més visitable per les persones que tenen interès en conèixer com funcionen i en quins espais els Verds. El president del Castellers, Joan Badell, comentava que en aquest sentit el 2018 serà un any mogut, ja que les obres coincideixen amb la celebració dels 70 anys de la colla, i que per tant es faran moltes activitats que hauran de conviure amb espais a mig adequar.
La voluntat com dèiem, és fer de Cal Figarot un espai visitable.
Un dels espais que el públic en general podrà apreciar que canvia més és el del restaurant de la primera planta. On ja s’hi està treballant i que es canvia radicalment.
En aquest sentit, el vicepresident de l’Àrea de Patrimoni, Josep Anton Bernaus, comentava que el fet ser un edifici històric comporta algunes dificultats afegides al projecte constructiu, ja que cal tenir presents molts elements que s’han de mantenir.
La zona del restaurant tindrà una ambientació temàtica centrada en el món casteller, apuntava Bernaus, però insistia que el més destacat és posar en valor Cal Figarot com a espai visitable per a la gent interessada en els Castellers de Vilafranca.
Tot i que en aquests moments l’espai més visiblement en obres és el del restaurant de la primera planta, s’ha d’actuar també en el vestíbul d’entrada de l’edifici, on per exemple s’ubicarà la secretaria i també hi haurà una torre de 8 sense folre a mida real; i després en la sala polivalent també de la planta baixa que es renovarà completament per mostrar la història de la colla amb mitjans més tecnològics.
Gran part d’aquests treballs haurien d’estar finalitzats entre març i abril; tot i que les obres en global s’allargaran fins el mes de desembre d’aquest 2018.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: