Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriba la 2a edició del “D-forma’t” impulsada per les entitats de lleure de Vilafranca

Són activitats gratuïtes i estan dirigides a joves d’entre 12 i 18 anys.

Aquest dissabte, des de les 10 del matí fins a dos quarts de vuit del vespre, l’Estalella i Graells serà l’escenari de les segones jornades formatives per a adolescents.  És una iniciativa creada pel GEP, els Escoltes i el MIV amb la voluntat d’impulsar un projecte lúdic i alhora formatiu, i que sigui obert a la participació de qualsevol jove amb inquietud d’aprofundir amb temàtiques socials que li poden ser pròximes. El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, explica que la idea va sorgir de la petició dels esplais i el Cau de dur a terme un projecte que anés en sintonia amb els valors que aquestes entitats transmeten dissabte rere dissabte als infants i joves de la vila.

Amb la finalitat de satisfer les diverses necessitats i inquietuds, les activitats estan pensades i organitzades per a dos grups d’edat diferenciats. El grup de petits, d’11 i 12 anys fins a 15 i 16, podrà escollir entre les activitats Treiem-li suc a la natura o Art mural al matí: i entre un taller de Feminisme i una xerrada pràctica sobre videojocs a la tarda.

El grup de grans, de 16 a 18 anys, podrà assistir a un taller sobre Tècniques breus per a crear i escenificar històries o un altre sobre gènere que es diu Més enllà del binarisme: visibilitzant altres identitats. A la tarda podran escollir entre un debat sobre l’explotació de recursos i les desigualtats o un taller de música i antifeixisme. La Sira Sadurní, monitora del GEP, explica que a més hi haurà una performance al matí i un joc de rol a la tarda, com a elements sorpresa del dia.

A més, els participants podran conèixer la història del pallasso Ankari, que ha recorregut diversos camps de refugiats.

Les inscripcions es poden realitzar a través d’un formulari en línia www.bit.ly/DFORMAT abans de l’1 de febrer.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: