Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Solidaris de La Granada no oblida els refugiats durant les festes de Nadal

Aquest dimecres a les 7 de la tarda, com cada darrer dimecres de mes, tenia lloc una nova concentració a la plaça de la Vila en suport dels refugiats.

Malgrat trobar-nos enmig de les festes nadalenques, Solidaris de La Granada no ha volgut oblidar-se de les persones que estan vivint en condicions precàries per voler fugir dels seus països en guerra i refugiar-se a Europa. En aquesta ocasió la mobilització comptava amb la presència de la Clara Calvet, cooperant als camps de refugiats de Grècia. Calvet  actualment està treballant allà en processos d’integració i ha estat 10 dies en un camp de refugiats d’Atenes fent un taller d’artesania i costures. Durant l’acte va pronunciar unes paraules per manifestar la situació en la que es troben els migrants que arriben a les portes d’Europa.

El gran problema és que aquestes persones no poden accedir a ajuts de la Comunitat Europea i, tal com diu la Clara Calvet, les ONGs estan començant a retirar-se de la zona perquè creuen que no poden fer res més i les condicions laborals són molt perilloses. Calvet valora molt positivament la tasca que es fa des de Solidaris de la Granada en uns moments en que la societat cada vegada més deixa en l’oblit els refugiats.

També va intervenir Rafa Higueras, de Solidaris de la Granada, que va fer la lectura d’un article d’Àngel Calvo publicat al 3de8 i titulat “Refugiats sense refugi”. L’acte es va tancar amb el desig de que en l’any 2018 hi hagi més perseverança en les concentracions de cada darrer dimecres de mes a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: