Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La dotzena Fira de l’Oli es confirma com un complement a la Fira del Gall

L’empresa familiar Serveis Penedès fa molts anys que té una col·lecció amb eines antigues relacionades amb el camp i la vinya.

Pel mateix motiu, van recuperar un trull d’uns 80 anys d’antiguitat i el van instal·lar al jardí de l’empresa a fi que tothom en pogués gaudir. Al cap d’un temps, amb l’olivera mil·lenària plantada just al seu costat, van aconseguir convertir-ho en un bell diorama que separa la benzinera del restaurant i que suposa part de la història de l’oli.

Ara ja fa 12 anys que el propietari Antonio Vives va crear la Fira de l’Oli per posar en funcionament el trull i fer una breu representació de la molta d’olives. Vives està convençut que l’èxit de la convocatòria rau en el fet que pot interessar als més joves i també a la gent gran.

Arrel d’aquesta idea, any darrera any s’han anat ampliant les opcions fins a tenir tast d’oli, vins i caves, melmelades artesanes, joieria artesana, cavalls de treball i altres animals del camp.

La mostra compta també amb una exposició de carros, carretes, bocois, botes, o premses i la presència d’artesans que fan demostració.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: