Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

700 persones s’han adreçat al CCAP per les clàusules abusives en préstecs hipotecaris

Unes set-centes persones han estat assessorades pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès en relació a clàusules abusives en contractes hipotecaris.

Més de 700 persones de tota la comarca s’han adreçat al Servei de Consum del Consell Comarcal per conèixer els seus drets respecte les clàusules bancàries en els préstecs hipotecaris que la justícia ha considerat abusives; principalment, les clàusules terra i les d’imputació de les despeses de constitució. Aquest dilluns a la tarda s’organitzava a la sala d’actes del Consell Comarcal una nova sessió informativa dedicada a aclarir dubtes sobre aquest tema a les persones afectades.

Els procediments de mediació que s’han dut a terme des del Consell Comarcal han finalitzat, en moltes ocasions, de forma favorable a les persones consumidores. Però encara hi ha moltes persones afectades que no han pogut cobrar i que es veuen abocades a plantejar una demanda judicial.

Des del Servei de Consum del Consell Comarcal de l’Alt Penedès recorden que s’han obert jutjats específics per donar sortida a aquests casos, tot i que estan col·lapsats pel gran volum de demandes.

En aquesta xerrada, organitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de les associacions de consumidors més representatives de Catalunya, s’intentava donar resposta a preguntes com què es pot fer davant la negativa de l’entitat financera a retornar els diners o si és molt car o no anar a judici.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: