Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca tanquen temporada a Altafulla amb castells de vuit

En un matí casteller sense compromís, els Xicots porten a plaça un 4 de 8 amb una noia al pis de segons, un fet inèdit, i dues al pis de terços.

Objectiu complert i temporada acabada. Podria ser el resum de la diada castellera de les festes de Sant Martí a la població tarragonina d’Altafulla, on els Xicots de Vilafranca hi han participat per sisè any consecutiu.

La diada l’han iniciat amb el 4 de 8, castell que han executat de manera sobrada. La novetat d’aquesta construcció ha estat el debut a segons d’una noia, Eli Vallejos, un fet inèdit. El castell a més també ha comptat amb dues noies al pis de terços i gairebé tota la part alta del mateix. El vint-i-dosè 4 de 8 descarregat de la temporada. Han continuat la diada descarregant també el 3 de 8, amb pis de quarts d’estrena, ja de cara a un nou tronc per la propera temporada. Carregat amb suficiència només l’han hagut de treballar a la baixada. Enguany n’han pogut completar setze. Han tancat la seva darrera actuació de l’any, amb un fàcil 4 de 7 amb l’agulla.

Els Xicots tanquen aquest curs amb 47 castells de 8 -2 d’ells carregats- i 2 castells de 9. Un bon balanç amb l’estrena del 4 de 9 amb folre descarregat, el 7 de 8 i el 9 de 7, però també amb deures pendents, com no fer cap estructura de 5, ni de 7 o de 8, i renunciar al 3 de 9 amb folre. Castells pendents pel 2018.

En la diada d’Altafulla també hi han participat els Xiquets de Tarragona, colla habitual per Sant Martí,  que ha calcat la diada dels vilafranquins, es a dir 4 de 8, 3 de 8 i 4 de 7 amb l’agulla. La colla local dels Castellers d’Altafulla han pogut descarregar el 5 de 7 i el 3 de 7, i carregar el 4 de 7 amb l’agulla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: