Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca participa al concurs El contenidor d’or, per millorar el reciclatge del vidre

El Contenidor d’Or és un concurs que premia el compromís dels ciutadans d’un municipi amb el reciclatge dels envasos de vidre.

El concurs està promogut per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge de tots els residus d’envasos de vidre a Espanya.

Els municipis participants han d’aconseguir incrementar la seva pròpia taxa de reciclatge del vidre, és a dir, els quilos de vidre que recicla cada habitant. Vilafranca és un dels dotze municipis que participen al concurs des d’aquest mes de novembre i fins d’aquí a l’abril. La gerent d’Ecovidrio Sílvia Mayo explica que el paper de la ciutadania és fonamental.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Josep M. Martí, explica que ja fa temps que el municipi treballa en la concepció dels residus com a recursos, amb projectes com el de Vinyes per calor. Però també reconeix que s’han de millorar els índexs de reciclatge.

Des de la Mancomunitat Penedès Garraf, la Cap de Residus Núria Bel explica que hi ha un estancament en el reciclatge, no només al Penedès, on el percentatge se situa al voltant del 40%, sinó a tot Catalunya.

La participació al concurs es pot seguir al web elcontenidordor.cat, on cada mes s’aniran actualitzant les dades. Durant sis mesos, cada mes es mesuraran els residus de vidre que es reciclen en els municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta de que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre i la que aconsegueixi un major increment, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora. Vilafranca competeix amb Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat, Tarragona, Viladecans i Vilanova i la Geltrú.

Cada mes, el municipi que més augmenti, en percentatge, el vidre reciclat, s’alçarà amb El Contenidor d’Or, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat en reconeixement al compromís de tots els veïns i veïnes amb el reciclatge del vidre. En acabar els sis mesos del concurs, el municipi que més augmenti la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat, com un parc infantil, un projecte d’una entitat o ONG local, materials per a un equipament cultural o associatiu, o el patrocini d’un equip esportiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: