Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC proposa destinar diners de la llosa a altres projectes com la nova biblioteca

Ramon Arnabat i Toni Peñafiel, els dos regidors de VeC a l’Ajuntament feien aquest dilluns a la tarda una roda de premsa per tal de presentar la seva proposta de pressupost municipal del 2018.

Ambdós han remarcat que les seves prioritats per el que fa a inversions son diferents de les del govern municipal. D’una banda han volgut tornar a insistir en la necessitat de fer realitat la participació ciutadana a l’hora de decidir inversions en els barris. Així, celebren que es destinin 400.000€ en una partida extraordinària per a via pública, tot i considerar-la insuficient, però lamenten que no es decideixi en què invertir amb la participació dels veïns.
Pel que fa a inversions, consideren que cal apostar per fer realitat la nova biblioteca de Vilafranca, i també l’espai de l’antic hospital com a centre de serveis per a la gent gran.
Des de VeC també consideren que s’hauria d’aprofitar l’aportació que la Generalitat ha de fer al barri de l’Espirall, per tal de complementar-la des de l’Ajuntament i fer realitat que els espais que ara s’han rehabilitat puguin ser un centre cívic. I sobre la proposta de nous espais esportius, que hi estan d’acord, consideren que s’haurien de fer precisament sobre la llosa.
Arnabat explicava que la seva proposta seria redistribuir diners destinats a la llosa per donar cabuda a aquests projectes.
Així mateix, entre les demandes que fan des de VeC de cara al 2018 seria que es contemplés partides pressupostaries per fer possibles mocions que s’han aprovat enguany. Posaven d’exemple la moció sobre patis oberts, o la dels camins escolars segurs. Finalment també apuntaven que cal que l’Ajuntament revisi la política d’inversions socials, per tal de contemplar les necessitats actuals dels vilafranquins i poder-los-hi donar resposta.
Recordem que el ple d’aquest dimarts, l’equip de govern porta a aprovació la seva proposta de pressupost per el 2018.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: