Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC proposa augmentar més l’IBI a les empreses, per reduir-lo al conjunt de la població

Els regidors del grup municipal de VeC, Ramon Arnabat i Toni Peñafiel, han explicat el contingut de les al·legacions que han presentat a la proposta d’ordenances fiscals per l’any 2018.

La proposta va ser aprovada inicialment pel govern de l’Ajuntament de Vilafranca en el Ple del passat mes d’octubre, i que s’ha de portar a aprovació definitiva el proper mes de desembre.

En primer lloc Ramon Arnabat ha remarcat que tant les propostes d’ordenances com les de pressupost des de VeC les acompanyen d’un raonament tècnic que les fan viables, però a lamentat la dificultat que es troben des de l’oposició per obtenir informació detallada per part del govern.

Una de les al·legacions més destacades fa referència a l’IBI, un impost que ve molt regulat des de l’estat, però que en el marge municipal el govern proposa per al 2018 un increment general del 4%. Des de VeC assenyalen que en els immobles no residencials es pot aplicar un increment diferencial. En aquest sentit proposen augmentar-lo un 10% als sectors industrial, comercial, de magatzems, oficines i oci.

Així d’aquesta manera VeC reduiria al 3% l’increment a l’IBI residencial, que afecta a totes les famílies.

Un altre dels aspectes on VeC vol fer més incidència és en la taxa de la brossa.

Una taxa en la que ja l’any passat van fer diverses propostes i en la que hi tornen a incidir perquè consideren que discrimina negativament als petits comerços i, per tan, proporcionalment afavoreix als grans.

Per això Toni Peñafiel apunta que plantegen que la taxa es pagui en funció del valor cadastral i del número de persones empadronades, a més d’aplicar tècniques de control de l’abocament selectiu de les escombraries per facilitar descomptes.

Des de Vilafranca en Comú consideren que la taxa de la brossa s’aplica amb un model desigual i injust. També assenyalen que si la recollida porta a porta del barri del centre es fes amb criteris de selecció de residus es podria millorar la mitjana de recollida selectiva de la capital de l’Alt Penedès, que actualment està per sota de la mitjana catalana.

 

 

 

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: