Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Romero considera injust l’empresonament dels membres del govern català i demana l’amnistia

Demana treballar per buscar una solució política a un problema polític,i que es posi fi a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Vilafranca ha fet públic un comunicat en què vol manifestar el seu posicionament davant d’una de les crisis polítiques més greus viscudes entre Catalunya i l’estat Espanyol. Considera que és un greu error aplicar la via judicial d’una manera injusta per resoldre un conflicte polític. Romero censura la decisió d’empresonar part del govern de la Generalitat escollit a les urnes i cessat per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. En el comunicat diu que no pot compartir aquestes decisions judicials per injustes, sense cap precedent i que tanquen les portes a construir una solució basada en el diàleg. Considera també que les acusacions que fa la jutge són d’extrema duresa. Apunta que la resolució de la justícia belga de deixar en llibertat condicional i sense fiança els membres del Govern català, marquen un greuge comparatiu amb la justícia espanyola. Romero vol mostrar el més enèrgic rebuig aquesta decisió que afecta clarament les possibilitats d’avançar en solucions polítiques i reclama una sortida dialogada, i també democràtica.
Per aquest motiu Romero demana l’amnistia dels membres del Govern, de Jordi Cuixart o Jordi Sánchez, que s’acordin les solucions polítiques i es posi fi a l’aplicació de l’article 155.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: