Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plaça de la Vila es va tornar a omplir de gent que reclamava la llibertat dels Jordis

Potser amb no tanta gent com en les darreres ocasions, però també aquest dijous van ser moltes, centenars, les persones que es van concentrar a la plaça de la Vila.

Es van concentrar per tornar a reclamar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. I ho feien recordant que els presidents de l’ANC i d’Òmnium ja porten tot un mes tancats a la presó de forma “preventiva”. Pancartes i cartells reclamaven la llibertat pels dos Jordis. Primer la Roser Rojas va llegir un poema de Miquel Martí i Pol, titulat “I com podem parlar de llibertat?”. Desprès van venir els parlaments dels representants de les dues entitats a la comarca.

La coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Esther Güell, va recordar que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart són persones pacífiques, dirigents de dues entitats que han organitzat les manifestacions més multitudinàries de la història i sempre sense incidents. Per això es preguntava quin justícia és aquesta.

Esther Güell també va voler fer referència a unes declaracions de l’empresari Josep Lluís Bonet, president de Freixenet i de Fira de Barcelona, criticant la seva oposició al referèndum.

Güell va finalitzar fent una proclama a votar en les properes eleccions aquells partits que volen suprimir el 155 i seguir endavant cap a la independència.

Per la seva banda el president d’Òmnium Alt Penedès, Jordi Parellada, va fer un relat per expressar com de malament s’ho deuen passar els empresonats per causes polítiques que han de conviure amb presos comuns.

També va fer una dura crítica als socialistes que no han abandonat el partit i va fer una cridar a anar a votar el 21 de desembre.

Per finalitzar va llegir un fragment d’una carta escrita des de la presó per Jordi Cuixart.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: