Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
PDeCAT i PSC suspenen el pacte de govern a Subirats

PDeCAT i PSC suspenen el pacte de govern a Subirats

L’alcalde de Subirats, Pere Pons del PDeCAT, i el segon tinent d’alcalde, Marcos Pérez del PSC, han decidit, de mutu acord, la suspensió del pacte , subscrit a l’inici del present mandat.

Les raons que motiven la suspensió son les “excepcionals circumstàncies” que s’han produït en les darreres setmanes a Catalunya així com la propera convocatòria electoral del proper 21 de desembre. Entenent que aquests  fets podrien afectar la futura governabilitat del municipi.

L’alcalde, Pere Pons, vol destacar la lleialtat institucional que demostra el grup municipal del PSC a l’hora de deixar en suspens aquest pacte així com la valentia de voler “treballar per Subirats en un contexte tan complicat com l’actual”. També ha reconegut, malgrat les diferències, “el compromís que sempre ha demostrat el PSC de Subirats amb temes de país i la seva voluntat d’arribar sempre a acords”. Així mateix Pere Pons ha remarcat que el pacte, signat el juny de 2015, ha funcionat “de manera excel·lent” i ha permès i permetrà impulsar importants projectes a nivell municipal.

Per la seva banda, el segon tinent d’alcalde Marcos Pérez ha explicat que “amb l’actual clima  de tensió” no ha estat possible continuar amb l’acord de govern. Ha remarcat que aquest pacte “ha estat una experiència molt positiva”. Finalment ambdues parts convenen que els pactes inclosos a l’acord de govern, subscrit el juny del 2015, seran assumits íntegrament pel govern de PDeCAT dins el Pla d’Actuació Municipal 2015-2019.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: