Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més d’un centenar de persones s’ha concentrat a Vilafranca “en suport al govern català”

La convocatòria d’aquest migdia precedeix la que hi ha prevista per les set de la tarda.

Les dues cites han estat convocades per Crida per la democràcia i les associacions de municipis AMI i ACM i secundada per molts ajuntaments del Penedès, entre els quals el de Vilafranca.

A la Plaça de la Vila més d’un centenar de persones s’han trobat per mostrar el seu suport a les persones que han estat citades a declarar i contra la “persecució judicial”.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha agraït l’assistència i ha demanat als participants que secundin també la convocatòria de la tarda.

Un cop acabada la concentració, Regull parlava de “criminalització de l’opinió”.

Els membres destituïts del govern de la Generalitat i l’exconseller Santi Vila estaven citats a declarar a les nou a l’Audiència Nacional.

Hi han assistit Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila. No ho han fet Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Toni Comín, que segueixen a Bèlgica, des d’on han demanat declarar per videoconferència.

Poc després que acabessin les declaracions, la fiscalia anunciava que demana presó incondicional per als 8 consellers cessats que han declarat, però no per a Santi Vila. Per a Vila ha demanat presó eludible amb una fiança de 50.000 euros.

A tots se’ls acusa dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació i s’enfronten a penes de presó que poden arribar fins als 30 anys.

Pel que fa a les declaracions dels membres de la Mesa del Parlament al Suprem, han estat ajornades fins al 9 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: