Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament amplia les sessions preventives en matèria de civisme a joves de secundària

Un miler d’alumnes de primària i secundària de centres educatius de Vilafranca participen aquest curs en el programa preventiu “Conviure a Vilafranca”.

Es tracta d’uns tallers que Policia Local i Servei de Joventut coordinen per treballar la sensibilització en matèria de civisme. Aquest programa que ja es realitzava a les escoles de primària, s’ha ampliat aquest any adaptant el contingut de les sessions a grups de 3r i 4rt d’ESO.
El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament, Joan M. Montfort ha explicat que la finalitat principal del programa “Conviure a Vilafranca” és prevenir i conscienciar el jovent de la necessitat de conviure en un marc de civisme. Destacava què el problema de la convivència i la manca de civisme és cada cop més recurrent. Des de l’Ajuntament aposten per, més enllà d’aplicar l’ordenança de civisme, realitzar una tasca preventiva en un sector població que serà usuari de l’espai públic molt aviat, perquè prengui consciència.
Aquesta sessió per exemple es feia amb alumnes de l’Institut Nou de la Girada. El seu director, Pere Serveto, explicava que consideren interessant aquest tipus de projectes.
“Conviure a Vilafranca” és una proposta nova de l’Ajuntament de Vilafranca adreçada als centres de secundària, i es planteja com una oportunitat perquè aquest col·lectiu pugui resoldre dubtes, amb un format de diàleg com a ciutadans de ple dret.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: