Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“El jugador de ajedrez” va portar part de l’equip de producció i actors a Vilafranca

Els assistents a la projecció van poder escoltar les sensacions del protagonista, l’actor Marc Clotet, i del productor del film, Juan Antonio Casado, que va recordar els anys que va viure a Vilafranca

Divendres a la tarda es projectava a la sala Zazie de Vilafranca, en el marc de la programació de Cine Club, la pel·lícula “El jugador de ajedrez”. L’al·licient era poder comptar amb bona part de l’equip de producció del film, i d’alguns dels actors entre els quals el protagonista Marc Clotet.
Tot just abans de la projecció, el productor del film, Juan Antonio Casado, recordava el seu passat vilafranquí i el fet d’haver pogut gaudir, al Casal, de les sessions matinals de cinema durant els anys que va viure a la vila.
Casado comentava que “El jugador de ajedrez” és una pel·lícula que es basa en fets reals. Que vol transmetre valors humans que considera cal no oblidar.
Per la seva banda, l’actor Marc Clotet, que dona vida al protagonista del film, explicava que per tal de poder donar més credibilitat a les escenes en que es jugava a escacs va fer unes classes. Conèixer com fan els moviments i afronten les partides jugadors professionals.
Clotet comentava també que la pel·lícula vol donar el missatge que cal no perdre l’esperança. Explicava que el protagonista veu la seva vida truncada per la guerra civil espanyola primer i la segona guerra mundial després. Però que tot i que son històries de fa 70 anys, tot plegat continua tenint sentit avui dia perquè hi ha encara força situacions que hi tenen semblança.
Tot just abans de la projecció, a la mateixa sala Zazie, tant Casado com Clotet i la resta de membres de l’equip que els acompanyaven divendres a Vilafranca, van explicar al públic que es va acostar a la sala les particularitats del projecte i del rodatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: