Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diumenge l’espai Sant Jaume va acollir una plantació forestal d’alzines

Els participants en aquesta activitat van poder plantar alzines a la zona de la muntanya de Sant Jaume al mateix temps que sumar minuts a bescanviar per activitats cultural de la vila.

En el marc de la programació “Els diumenges a Sant Pau”, diumenge es va fer una plantació forestal d’alzines a la muntanya de Sant Jaume, guiada pel Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i amb el suport de l’ADF “La Carrerada”.
Els participants es van trobar a l’espai Sant Jaume a les 11 del matí amb moltes ganes de participar d’aquesta activitat que ja arribava a la seva novena edició. Com recorda la tècnica de medi ambient de l’Ajuntament, Marta Vallès, els dos primers anys es va fer a la muntanya de Sant Pau, i darrerament ja s’ha fet a la de Sant Jaume. Vallès destacava la bona participació, i el fet que és important mantenir i cuidar les zones forestals.
Cal tenir present també què és una zona d’esbarjo, i que per tant el fet que pugui tenir més zones d’ombre és també important.
Des de Bosc Verd, que és l’entitat que col·labora any rere any amb aquesta iniciativa, es destaca el fet que es tracta d’una activitat familiar de caire educatiu. Mònica Hill, des de Bosc Verd, remarquen que cal tenir cura dels espais naturals, gaudint-ne però sobre tot respectant tant la fauna com la flora.
Com a novetat d’aquesta plantada i per fomentar la participació ciutadana, també es col·laborava amb el projecte Minuts que impulsa l’Ajuntament. Una plataforma web i mòbil per fomentar la col·laboració entre els ciutadans, actualitzant tecnològicament el banc del temps. Els col·laboradors que van participar a la reforestació, rebran un cupó amb el temps invertit en l’activitat que podran carregar a l’App Minuts. Així veuran recompensat el temps que dediquen a la societat amb la possibilitat de participar gratuïtament en activitats de la vila que organitza l’Ajuntament, com rutes turístiques, concerts, teatre o visites a VINSEUM i entrar a participar en el món de l’economia col·laborativa intercanviant experiències amb altres ciutadans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: