Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC presenta una moció demanant que es rebutgi l’acció policial del passat 1 d’octubre

La moció, que ha estat consensuada amb el grup del PDeCAT a l’Ajuntament, demana també la dimissió del president del govern Mariano Rajoy

El grup de Vilafranca en Comú a l’Ajuntament porta al ple diverses mocions. Dues van quedar pendents del ple de setembre que no es va celebrar, i una darrera té a veure amb l’actuació policial del passat 1 d’octubre per intentar impedir el referèndum, i les repercussions que se’n extreuen en els dies posteriors.
Des de VeC consideren que cal mostrar el rebuig des de l’Ajuntament de Vilafranca als atacs del govern del PP a la ciutadania de Catalunya, a les institucions catalanes i apostar per defensar el diàleg.
El regidor Ramon Arnabat explicava que de facto l’autonomia de Catalunya està internvinguda. El detonant de tot plegat és el que va succeir el diumenge 1 d’octubre, amb prop de 900 ferits i més de 2 milions de persones que van anar a votar. Arnabat remarcava també que consideraven què el discurs de Felip VI el dia 3 no va ser tampoc gens encertat. Per tot plegat han presentat aquesta moció, que diu compta amb el vist i plau del PDeCAT, i on a banda del rebuig a totes aquestes accions, es demana també la dimissió de Mariano Rajoy.
Finalment es demana tornar a la situació anterior a la intervenció dels comptes de la Generalitat per part de l’estat i retirar les forces policials destinades de manera excepcional a Catalunya.
Pel que fa a les altres dues mocions que VeC va presentar per tal que es debatessin en el ple de setembre, i que s’han traslladat a aquest d’octubre, Toni Peñafiel destacava la que demana crear una taxa sobre infraestructures que passen per terrenys municipals, com ara serveis de telefonia, gas, electricitat o aigua. La seva voluntat era debatre-la al setembre per tal que es pogués incorporar aquest octubre al debat de les ordenances fiscals. La moció demana a més, que aquesta taxa les empreses no puguin repercutir-la als consumidors.
L’altra moció planteja la defensa del sistema públic de pensions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: