Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Trobada de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya a Vilafranca

La Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya treballa per combatre les desigualtats en el món laboral i les violències entre persones LGTBI.

Aquest divendres es fa a l’Enològica de Vilafranca una sessió de treball de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya. La sessió compta amb la presència de tècnics i alguns càrrecs electes de més d’una trentena de municipis de tot Catalunya.

La xarxa s’ha consolidat després de més d’un any de treball per a l’aplicació de polítiques adreçades al conjunt de la ciutadania en matèria LGTBI, l’ampliació de drets per a totes les persones i la lluita contra les desigualtats que encara existeixen.

Ara, la xarxa té dos àmbits de treball oberts que han de donar els seus fruits a principis d’any. D’una banda, estudiar i combatre les desigualtats en el món laboral i, de l’altra, prevenir en les violències entre persones LGTBI.

Maribel Cárdenas és la coordinadora de polítiques d’Igualtat i LGTBI de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, un dels consistoris que, amb Sabadell i Sant Quirze del Vallès, ocupen ara la secretaria tècnica de la xarxa.

La reunió ha comptat amb la participació de representants de la Generalitat. Lluïsa Jiménez és la representat de l’Àrea d’Igualtat de Tracte i No Discriminació de persones LGTBI de la direcció general d’Igualtat, dins del Departament de Treball, Afers Socials i Família.

Jiménez recorda que la Generalitat treballa des de fa temps oferint recursos en matèria LGTBI i que l’any 2014 es va aprovar una llei, l’objectiu de la qual és desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i evitar-los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, que ha exercit d’amfitrió de la jornada, la regidora d’Igualtat Montse Arroyo explicava que les funcions de la xarxa s’estan complint, en bona part per la bona feina dels tècnics municipals.

La sessió ha comptat també amb la presència de l’alcalde de Sant Martí Sarroca, un municipi que s’afegirà a la xarxa properament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: