Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull referma el pacte de govern amb el PSC ja que considera que està sent positiu per la vila

Tot i entendre la proposta d’ERC, considera també que no és gaire lògic tenint present que els republicans governen amb el suport del PSC en molts municipis i no han trencat cap pacte.

En el decurs de l’espai diàlegs amb l’alcalde, Pere Regull ha explicat el seu posicionament respecte la proposta que fa uns dies feia ERC a Vilafranca demanant un trencament del pacte de govern entre PDeCAT i PSC davant la situació política actual del país.
Regull ha explicat què, entén l’oferiment d’ERC de Vilafranca, però que cal tenir present que els republicans governen en diversos municipis conjuntament amb el PSC i en cap d’ells han trencat els pactes. L’alcalde apuntava com a especialment rellevant el cas de Sant Esteve Sesrovires, on no només no s’ha trencat el pacte, sinó que a primer d’aquest mes i en funció d’aquest acord ERC cedia l’alcaldia al PSC i amb presència en el plenari de diputats republicans per donar més suport a l’acord.
Considera per tant la demanda d’ERC a Vilafranca no té gaire sentit, i més encara defensant que cal des dels ens locals treballar en l’òptica de la política local. Així, Regull explica que a Vilafranca el pacte amb el PSC funciona; i que els líders locals dels socialistes han mostrat també el seu rebuig a les accions violentes i l’empresonament per exemple de Cuixart i Sánchez.
No obstant, Regull reconeix també que sí, en els propers dies la situació política canvia i per exemple, amb el vist-i-plau del PSC, es deté el president de la Generalitat Carles Puigdemont, tot podria ser diferent.
Per Regull, cal afrontar les situacions també en funció del que ha anat passant i reaccionar en el moment en que succeeixen. I en clau local considera que l’acord amb el PSC fins ara ha estat positiu per Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: