Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple dona llum verda a la segona fase d’obres del projecte del Vinseum

Aquesta és considerada la fase més important del projecte, ja que suposa l’enderrocament de l’edifici de Cal Pa i Figues i la construcció d’un edifici de nova planta.

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca ha debatut l’aprovació de l’autorització de la licitació anticipada i compromís de finançament del projecte d’obres del Vinseum, Centre Nacional de la Cultura del Vi, en la seva fase 2. Aquesta és considerada la fase més important del projecte, ja que suposa l’enderrocament de l’edifici de Cal Pa i Figues i la construcció d’un edifici de nova planta. Es contempla una inversió de prop de 4 milions i mig d’euros que compromet els pressupostos de l’Ajuntament fins al 2020. L’autorització de la licitació anticipada era necessària per no retardar el projecte i per assegurar les subvencions, especialment els gairebé 2 milions d’euros dels fons FEDER, com ha explicat el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz, del PDeCAT.

Ramon Arnabat, regidor de VeC, ha apuntat la necessitat d’apostar per un equipament com el Vinseum, així com de mantenir-lo arrelat al territori.

Des d’ERC, lamentaven el que consideren manca d’informació sobre un projecte tan important com aquest.

Per a la CUP, l’aposta pel Vinseum ha de ser clara però també compartida amb l’oposició.

El punt ha estat aprovat amb els vots a favor del PDeCAT, el PSC i VeC i les abstencions de la CUP i ERC.

Una altra de les qüestions que s’ha debatut al ple extraordinari ha estat l’aprovació definitiva del Pla Especial Casa de la Festa Major. Aquest és el darrer tràmit necessari per començar l’edificació del nou equipament després de la seva aprovació provisional al març. El punt ha estat aprovat per unanimitat malgrat les queixes dels grups de l’oposició de manca d’informació relativa al projecte i d’un pla estratègic turístic. També han exposat que no comparteixen la priorització de projectes per part de l’equip de govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: