Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una placa recorda des de divendres la casa nadiua de l’artista vilafranquí Jaume Mercader Miret

Aquest divendres a la tarda, tot just davant del número 10 del carrer dels Ferrers es procedia a fer aquest reconeixement a Jaume Mercader Miret.

Una plaça a la façana, recorda que va néixer a Vilafranca l’any 1914, i que va viure des de petit en aquesta casa del centre de la vila.
L’acte va comptar amb la presència d’un nebot de Jaume Mercader Miret, Josep Maria Muntaner, que va recordar que el seu oncle era una persona que es va dedicar tota la vida a la bellesa.
Ell i Joan Solé Bordes, acompanyats del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, van ser els encarregats de recordar la figura i l’obra de Jaume Mercader. Per Josep Maria Muntaner, l’acte servia per que Vilafranca recordés un home discret que va col·laborar força en la vida cultural de l’època.
Tot seguit els components de la Societat Coral el Penedès van interpretar els goigs a sant Ramon de Penyafort dels que l’homenatjat en va ser autor de la lletra. Gogistes Penedesencs va lliurar exemplars als assistents.
Nascut a Vilafranca l’any 1914, Jaume Mercader- Miret va fer els seus primers estudis al col·legi de Sant Ramon fins que el 1929 es va traslladar a residir a Barcelona amb la seva família. L’artista i intel·lectual va ser professor de l’escola Massana durant molts anys.
Va realitzar l’altar de sant Ramon de la basílica de Santa Maria, el primer a l’esquerra entrant per la porta principal, els repussats de la capella del col·legi de Sant Ramon i moltes altres obres sacres per diversos indrets de Catalunya.
L’acte, organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs, va tancar-se amb un tast de coca fina de Vilafranca i xarel·lo del Penedès, gentilesa de l’Associació de Comerciants del Carrer dels Ferrers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: