Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’audiència pública d’Olèrdola permet conèixer projectes de futur i la proposta de pressupost

L’audiència pública d’Olèrdola permet conèixer projectes de futur i la proposta de pressupost

Una de les grans novetats que inclourà el pressupost de l’Ajuntament d’Olèrdola per al 2018 és la de preveure una primera experiència de pressupostos participatius.

I és que el pressupost municipal per al proper exercici contemplarà que una partida de fins a 80.000 € del capítol d’inversions sigui decidida pels veïns. Així es va anunciar divendres al vespre, durant la primera sessió d’audiència pública convocada per l’alcalde i celebrada al local social Rossend Montané de Sant Miquel. El regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, indicava que els veïns hauran de decidir la inversió a la que dedicarien aquests diners, excloent serveis que puguin comportar despeses en anys següents.
La proposta de pressupost que ha elaborat el govern per al 2018 puja a 4.605.000 €. Entre els trets destacats per Serramià, s’assenyalava que no augmentaven els impostos i taxes. Es rebaixarà la taxa de terrasses i es crearà una nova taxa per rodatges, després de constatar-se que aquest 2017 s’han rodat a Olèrdola 2 anuncis i una pel·lícula. També es crea una nova taxa d’espectacles que permetrà que l’Ajuntament pugui organitzar una
temporada d’espectacles repartits en tots els nuclis del municipi. Una altra de les novetats anunciades és que la taxa de cessió de locals municipals serà gratuïta per a les entitats sense ànim de lucre.
Pel 2018 el govern municipal preveu una partida de 250.000€ per a fer que passin a ser lluminàries leds, molt més eficients, tot l’enllumenat públic del municipi.
Altres novetats exposades durant la sessió d’audiència pública es referien a la voluntat d’introduir algun canvi en les subvencions per a festes majors, per així fer més fàcil la gestió a les entitats, tot preveient que l’Ajuntament assumiria els actes de manera “coparticipada”.
També es van detallar projectes d’inversions en marxa i les actuacions que es preveuen impulsar. Entre els projectes de futur, pel seu volum, destaca l’arranjament del nucli antic de Moja en compliment del pla d’accessibilitat aprovat. Estaria en fase de preestudi i el valor estimat de l’actuació s’ha quantificat en 1.500.000€. Es va exposar també que es confia que les obres de la coberta de la pista de Sant Pere Molanta es pugui fer a partir del 3r trimestre del 2018. En serveis es va subratllar la millora en els contractes de neteja viària, neteja d’edificis i jardineria.
Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, reconeixia que hagués desitjat més assistència de públic a la sessió d’aquest divendres, però subratllava que l’audiència és una mesura que va en la línia d’ampliar els mecanismes de participació al servei dels veïns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: