Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament d’Olèrdola aprova no apujar els impostos per a l’any 2018

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova no apujar els impostos per a l’any 2018

Aquest dimarts al vespre el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat de manera provisional les ordenances fiscals pel 2018, amb els vots favorables d’ApO i el posicionament contrari d’ERC i PDeCAT.

El govern municipal ha destacat que no s’apugen impostos i s’introdueixen bonificacions. En el cas de l’IBI, la novetat és la bonificació del 10% de la quota íntegra en els immobles que instal·lin sistemes d’aprofitament d’energia solar. La bonificació s’aplicaria durant tres períodes impositius. En l’impost de vehicles de tracció mecànica es bonifica la quota dels vehicles elèctrics fins el 75%, el màxim que permet la llei. En el cas dels vehicles híbrids la bonificació és del 50% durant els 6 primers anys de vida del vehicle.
ERC defensa que el gravamen de l’IBI passi del 0’75 al 0’71 per ser comú a la majoria del Penedès. Fina Mascaró, portaveu d’ERC, assenyalava que aquesta reducció suposaria per l’Ajuntament 88.000 euros que no es recaptarien, dada que entenen és perfectament assumible pel municipi.
En la rèplica a ERC, Serramià feia notar que a l’Ajuntament no li sobren els diners i que el romanent de tresoreria estava compromès per projectes en fase de licitació o pendents d’aprovació.
El portaveu del PDeCAT, Josep Sánchez, assenyalava que des de fa 3 anys l’actualització cadastral ha afectat a 401 immobles al municipi. Sánchez valorava que en els darrers anys, sense reducció del gravamen de l’IBI, tampoc s’havien fet millores en serveis a Olèrdola.
També proposava la reducció del gravamen en l’impost de vehicles pels cotxes elèctrics i que s’introduís en l’impost de construcció i obres bonificacions en el cas d’adaptar-se l’habitatge a persones amb mobilitat reduïda.
Des del govern s’indicava que en les comissions informatives prèvies al ple el PDeCAT no havia aportat la proposta per bonificar l’ICIO en el cas d’aquestes obres d’adaptació ni plantejat la reducció del gravamen en el cas dels vehicles elèctrics.
Per unanimitat, el ple també aprovava una moció de condemna a la brutalitat policial de l’estat a Catalunya. Entre altres punts, s’exigeix al ministeri el rescabalament dels danys causats i la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en l’exercici de la violència d’Estat i de la vulneració dels drets humans a Catalunya. La moció també exigeix la retirada immediata dels efectius policials dels cossos de l’Estat que van ser destinats a Catalunya per reprimir el referèndum i que encara hi romanen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: