Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots acompanyen amb el 4de8 la diada del 35è aniversari

Els Xicots de Vilafranca s’han agafat amb calma el retorn a l’activitat després del descans posterior a la Festa Major.

Aquest dissabte, a la diada del 35è aniversari, els de la camisa vermella hi van descarregar el carro gros com a màxim castell, una construcció que permet mantenir el treball en l’estructura de 4. Amb cinc colles a la plaça de la Constitució, l’actuació va comptar també amb la Colla Jove de Castellers de Sitges, els Castellers d’Altafulla, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Castellers de les Gavarres.

El 4 de 8 va ser el castell de sortida dels Xicots. Amb una estrena al pis de segons, la construcció va pujar amb agilitat i es va completar amb solvència. Ha estat el 17è de la temporada. A continuació els vilafranquins van descarregar la torre de 7 i després el 4 de 7 amb l’agulla, ambdós castells executats sense dificultats. Els vermells es van acomiadar de la plaça amb vano de 5.

La festa del 35è aniversari va continuar després de la diada castellera a la plaça de la Vila, amb sopar popular i música.

Era la primera vegada que els Xicots organitzaven una festa popular com aquesta a la plaça de la Vila.

En primer lloc, el grup de grallers Els Vinardells van fer ballar els assistents amb un concert de gralles, mentre que a continuació va ser el torn dels Xeic!, un grup de les terres de l’Ebre.

Amb la diada del 35è aniversari els Xicots obrien el darrer tram de la temporada, amb cites interessants cada setmana. La propera serà el cap de setmana que ve, diumenge, a la diada de Santa Tecla de Sitges. Com és habitual, la colla de Cal Noi-Noi assaja dilluns, dimecres i divendres al vespre.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: