Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santi Borrell explora noves formes d’expressió centrant-se en la crisi del Prestige

“Mar da morte” és un poemari publicat en català i gallec, que explora noves formes d’expressió literària, centrant l’atenció en la crisi del petroler Prestige davant les costes gallegues.

El petrolier va naufragar i causar una tragèdia ecològica el novembre de 2002 davant de les costes gallegues. Amb aquest punt de partida, Santi Borrell es va posar a treballar ja amb la necessitat de qüestionar el model de consum capitalista, els conflictes que crea aquest sistema; però també la gestió que el govern de l’època va fer de la situació renunciant a ajudar un petroler que s’enfonsava carregat de fuel i generant una important crisi ambiental.
Borrell explica que se sent satisfet del llibre, que ha trigat força anys en veure la llum, i apuntava també que té lligams penedesencs, en forma de voluntaris que es van desplaçar a Galícia per col·laborar en les tasques de neteja.
El resultat ha estat com un collage, un llibre que es pot llegir de forma fluida però que barreja gèneres literaris com la poesia, la poesia visual, el teatre, el periodisme, la història i la crítica política.
El llibre es presentarà oficialment a Vilafranca dilluns, a la biblioteca Torras i Bages. Recorrerà diferents municipis catalans, es presentarà a Santiago de Compostela el 17 de novembre i a Sant Sadurní per exemple el 30 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: