Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Maria Ribas assumeix l’alcaldia de Sant Sadurní

Ribas afronta els objectius de finalitzar les obres del Centre Cultural i adquirir Can Guineu

Aquest dilluns al vespre s’ha celebrat el Ple extraordinari de presa de possessió d’alcaldia, desprès que la setmana passada Maria Rosell renunciés al càrrec en compliment del pacte de govern entre el PDeCAT i ERC.

Josep Maria Ribas assumeix l’alcaldia content, però preocupat per la responsabilitat que comporta.

L’alcalde parla de continuïtat en el pacte de govern, i del treball amb Maria Rosell.

Ribas destaca projectes importants en el que queda de mandat com són els de completar l’obra del Centre Cultural de la plaça Nova. Ara s’obrirà la biblioteca però cal finalitzar l’altra part de l’edifici amb l’arxiu municipal i l’escola d’adults. També un repte immediat que vol afrontar l’alcalde és el de l’adquisició de l’edifici de Can Guineu, assegurant que Sant Sadurní no pot perdre aquesta oportunitat.

El canvi a l’alcaldia estava previst en el pacte de govern i no hi ha hagut sorpreses.

Aquest dilluns al vespre les regidores Maria Rosell i Carlota Carbó van constituir la mesa d’edat i un per un els regidors van anar dipositant el seu vot en una urna. El resultat no va sorprendre ningú i Josep Maria Ribas va ser proclamat alcalde de Sant Sadurní amb els vots de PDeCAT i ERC. Ribas va acatar el càrrec per imperatiu legal prometent lleialtat al rei i respectant i fent respectar la Constitució espanyola i l’Estatut de Catalunya. També va afegir que resta a disposició del Parlament i del govern de la Generalitat per exercir el dret a l’autodeterminació i proclamar l’estat català lliure i sobirà. Tot seguit l’alcalde, fent broma va guarda la urna, i va donar la paraula als portaveus dels grups municipals.

El regidor del PP, Carles Jiménez, li va recordar, malgrat la broma de la urna, que l’alcalde acabava de prometre lleialtat al rei i a la Constitució. Respecte al relleu a l’alcaldia va dir que és un canvi de cara, però que es mantindran les mateixes polítiques que en la seva opinió porten a l’estancament a Sant Sadurní. Rafa Berlanga d’ICV, va recordar les crítiques de l’oposició per la manca de transparència i va demanar canvis que afavoreixin la participació de tots els grups municipals. Des de la CUP, Jordi Pujol, dir que no tenen gaire esperança en que pugui canviar alguna cosa en aquest sentit, mentre que la socialista, Susanna Mérida, va recordar que quan l’any 2014 se’ls va fer fora del govern van poder fer balanç de compliment d’un 75% del pacte de govern amb ERC, mentre que ara PDeCAT i ERC no poden fer balanç perquè no han fet públics els continguts del pacte. Maria Rosell, en nom del PDeCAT, va exposar que entre els projectes pel que queda de mandat hi ha assolir una nova subvenció pel mobiliari de la biblioteca, el projecte de dependències de la policia local o l’accessibilitat a la via pública.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: