Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ferret celebra la proposta sobre la N340 però mostra preocupació per la mobilitat a la comarca

L’alcaldessa dels Monjos celebra la proposta de la Generalitat sobre la N340 però mostra preocupació per la mobilitat al tram de l’Alt Penedès.

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, va participar dilluns a la reunió convocada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per presentar la proposta de la Generalitat per a la reducció de l’accidentalitat a l’N-340, que serà efectiva a partir de gener del 2018.

A la reunió, Imma Ferret va avalar les propostes, tot i que va voler expressar, com també va fer Vilafranca, la “preocupació perquè les noves mesures puguin complicar la mobilitat a les entrades dels Monjos i de Vilafranca”. Segons una nota de premsa de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, els dos municipis “van apuntar a la reunió la possibilitat que es valorés d’aplicar la mesura de bonificacions i exempcions fins a Sant Sadurní”.

Segons la nota, la Generalitat ja ha estudiat aquesta opció però, tot i així, ha emplaçat a una nova reunió que tindrà lloc properament amb els ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos i Vilafranca i el director general de mobilitat de la Generalitat per estudiar el tema.

Recordem que les mesures incloses a la proposta de la Generalitat pretenen descongestionar l’N-340 amb el desviament obligatori de vehicles pesants cap a l’AP-7, entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès Sud, amb bonificacions de peatge per als camions.

Per als vehicles lleugers a l’AP-7 que facin recorreguts d’anar i tornada en un període màxim de 24 hores entre Vilafranca Sud i Alcanar es bonificarà el 100% de l’import del peatge. Unes bonificacions que es vehicularan, com és habitual, mitjançant el sistema de pagament dinàmic, el Via-T.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: